fbpx
Valikko Sulje

Floradix – luonnonmukainen ravintolisä rautavarastojen täydentämiseen!

Floradix hemoglobiinin ja ferritiiniarvojen hyväksi

Floradix täysmehu-yrttiuutoksessa on rautaa.

Floradixin avulla voit täydentää rautavarastoja luonnonmukaisesti ja miellyttävästi. Tämä täysmehu-yrttiuutos on monelle omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtivalle tuttu luottotuote ferritiinivarastojen täydentämiseen.

Floradixin koostumus on täydellinen. Siinä on C- ja B-vitamiineja mukana raudan imeytymistä parantamaan. Floradix ei sisällä keinotekoisia väri- ja säilöntäaineita. Se maistuu hyvälle ja onkin miellyttävää käyttää. Floradix sisältää vatsaystävällistä ja hyvin imeytyvää rautaglukonaattia. Raudan imeytymistä tukeva C-vitamiini tulee ruusunmarjauutteesta. Nestemäinen rautaglukonaatti on ferromuodossa (Fe2+) olevaa rautaa ja imeytyy tehokkaammin kuin ferrimuodossa (Fe 3+) oleva rauta.

Raudan puute on naisilla yleistä

Finravinto 2017-tutkimuksen mukaan naisten raudan saanti jää Suomessa keskimäärin alle tarpeen. Syynä raudan puutteeseen ovat yleisimmin runsaat kuukautisvuodot sekä ravinnosta saatavan raudan vähäinen määrä. Raskauden aikana rautavarastoja kuluu vauvan kasvuun ja tarpeisiin. Tällöin on erityisen tärkeää huolehtia äidin ja vauvan riittävästä raudan saannista. Myös murrosiässä kasvupyrähdyksen aikaan rauta on oleellinen monessa kehon toiminnossa mukana oleva ravintoaine. Erityisesti kasvissyöjien ja vegaanien on myös hyvä kiinnittää huomiota riittävään raudansaantiin.

Raudansaantiin on hyvä kiinnittää huomiota.

Ferritiini kertoo varastoraudan tilasta

Vaikka hemoglobiiniarvo olisi normaali, saattavat elimistön rautavarastot olla vähissä. Tämän vuoksi kannattaakin ensisijaisesti tutkituttaa ferritiiniarvo. Ferritiini on raudan varastomuoto ja toimii puskurina elimistön raudan tarpeelle. 

Naisten ferritiiniarvon olisi hyvä olla vähintään 20-30 mcg/l. Kuitenkin ollaan myös sitä mieltä, että ferritiiniarvo 50 mcg/l saattaisi olla hyvä elimistön optimaalisen toiminnan kannalta. On kuitenkin hyvä muistaa, että ferritiiniarvo ja sen vaikutus elimistöön on hyvin yksilöllistä.

Rauta pitää saada ravinnosta, tarvittaessa myös ravintolisästä

Elimistö ei pysty itse tuottamaan rautaa, joten sitä pitää saada ravinnosta. Liha, kala ja varsinkin vihreälehtiset kasvikset ovat hyviä raudan lähteitä. Lihan sisältämä hemirauta imeytyy paremmin kuin kasvikunnan sisältämä non-hemirauta. C-vitamiini edistää kasvikunnasta saatavan raudan imeytymistä. Rautapitoisen ruoan yhteydessä on tämän vuoksi hyvä muistaa syödä C-vitamiinipitoista ruokaa raudan imeytymisen turvaamiseksi. Jos et saa ravinnostasi tarpeeksi rautaa, kannattaa nauttia rautalisää.

Rautaa pitää saada ravinnosta, tarvittaessa myös ravintolisästä.

Rauta on mukana monessa elimistön toiminnassa

Punasolujen hemoglobiinin muodostumiseen tarvitaan rautaa ja punasolut kuljettavat happea kehon eri osiin. Rautaa tarvitaan myös esimerkiksi kehon energiamolekyylin, ATP:n tuotannossa, joka on keskeinen aine kehon energiaa vaativissa toiminnoissa. 

Raudan puutteessa happi ei kulkeudu kudoksiin riittävän tehokkaasti. Tällöin kudoksilla ei ole tarpeeksi happea käytettävissä kehon optimaaliseen toimintaan. Tämän seurauksena olo tuntuu helposti fyysisesti ja psyykkisesti väsyneeltä. Lepokaan ei auta asiaan. Raudan puutteessa iho on monesti kalpea ja kynnet voivat olla haurastuneet.

Rauta on myös mukana mahdollistamassa oppimista, muistin toimintaa sekä keskittymiskykyä. Raudan puutteessa kognitiiviset toiminnot käyvät hankalammiksi. Kognitiivisten toimintojen hankaluuden lisäksi raudan puute voi aiheuttaa myös fyysisiä oireita. Saatat huomata, että lihakset eivät toimi normaalisti, vaan ne väsyvät helposti pienestäkin liikkumisesta. Niiden palautuminen rasituksesta on työläämpää. Myös levottomat jalat saattavat olla merkki raudanpuutteesta.

Raudan puutteessa hengästyttää ja huimaa helposti. Yleiskunto saattaa olla heikentynyt ja leposyke nopea, jolloin sydän hakkaa pienestäkin rasituksesta. Raudan puute ja hapen huono kulkeutuminen kudoksiin saattaa aiheuttaa päänsärkyäkin. Kaiken kaikkiaan elimistö ei pysty rentoutumaan yhtämittaisen rasitustilan vuoksi.

Punasolujen hemoglobiinin muodostumiseen tarvitaan rautaa.

Rautalisän avulla voit täydentää rautavarastojasi

Elimistö sopeutuu raudan vähenemiseen pikkuhiljaa. Tämän vuoksi raudan puutos syntyy vaivihkaa niin, ettei sitä tule ihmetelleeksi ennen kuin se on edennyt jo pitkälle.

Rauta-arvonsa kannattaa mittauttaa, jos oma raudansaanti mietityttää. Liikaa rautaa ei kannata syödä, jos rauta-arvot ovat kunnossa. Liiallinen raudan saanti aiheuttaa elimistössä oksidatiivista stressiä. Rautalisää käyttäessä kannattaa ottaa rauta puoli tuntia ennen ruokailua, jotta se imeytyy mahdollisimman hyvin. Samaan aikaan kannattaa välttää kofeiinipitoisia ruokia ja juomia, maito- ja viljatuotteita, sillä ne heikentävät raudan imeytymistä.

Jos sinulla on raudan puute ja hemoglobiiniarvotkin ovat alhaalla, kannattaa ehdottomasti ottaa rautakuuri. Yleensä hemoglobiini normalisoituu 3 kuukauden sisällä kuurin aloittamisesta. Rautavarastojen täyttyminen kestää noin puoli vuotta. Elimistö säätelee rautavarastojen käyttöä tehokkaasti. Mitä suurempi raudan puute on, sitä paremmin rauta myös imeytyy. 

Floradixin avulla voi täydentää rautavarastoja.

Virkeä ja jaksava olo luonnonmukaisesti!

Riittävät ferritiini varastot mahdollistavat sinulle osaltaan virkeän ja jaksavan olotilan. Koska Floradix on hyvänmakuista ja vatsaystävällistä, tulee se käytettyä ja siitä rautaa tarpeeseensa saatua. Saluksen Floradix on kaiken lisäksi vastuullinen valinta. Sen tuotannossa, varastoinnissa ja kuljetuksessa on huomioitu ympäristövaikutukset monella tapaa. Esimerkiksi Floradixin valmistuksessa syntynyt kasvijäte hyödynnetään edelleen. Samoin pakkausmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä.

Rautaista jaksamista sinulle! Tarvittaessa löydät Floradixin täältä!

Rautaista jaksamista ja virkeyttä!

Aurinkoista päivää!

X